Το HTC HD2 "τρέχει" MeeGo 1.1


Όπως έχετε καταλάβει οι προγραμματιστές δεν αφήνουν σχεδόν τίποτα απείραχτο. Αυτή τη φορά σειρά είχε το HD2 της HTC. Η γνωστή συσκευή από τον κατασκευαστή της "τρέχει" τα Windows Mobile 6.5 Professional της Microsoft ωστόσο με κάποια hacks έχουμε δει την συσκευή να λειτουργεί με Android 2.2 Froyo αλλά και με την νεότερη έκδοση 2.3 Gingerbread παρ'όλα αυτά τώρα βλέπουμε να "τρέχει" και MeeGo 1.1.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως με την εν λόγω εγκατάσταση χάνεται άμεσα η εγγύηση της συσκευής ωστόσο είναι ένας τρόπος να απαλλαχθείτε από τα βαρέτα (κατά την γνώμη μου) Windows 6.5. Aν πάρετε το ρίσκο και προβείτε στην αλλαγή του λειτουργικού και στραφείτε προς το MeeGo να ξέρετε πως το OS ακόμη είναι σε αρχικό στάδιο κάτι που του στερεί την δυνατότητα αναζήτησης περαιτέρω εφαρμογών (αpps) καθώς δεν υπάρχουν αρκετές.

Πάντως αν και το HTC HD2 υπάρχει στην αγορά περισσότερο από ένα χρόνο οι δυνατότητες για βελτιώσεις δεν λείπουν κάτι που σίγουρα θα ευχαριστήσει αρκετούς κατόχους της συσκευής.

Πηγή

Σχόλια