H μπαταρία του iPad 2 καταλαμβάνει το 50% του χώρου


Για τo πρώτο iPad μετά από αρκετά teardowns γνωρίζουμε πως διαθέτει δυο μπαταρίες στο εσωτερικό του παραταγμένες την μια δίπλα στην άλλη. Με αυτές τις δυο επιτυγχνάνονται περίπου 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας και 30 ημέρες λειτουργία standby.


H διπλή μπαταρία στο εσωτερικό του iPad πρώτης γενιάς
Aπό την άλλη ο Steve Jobs προχθές στο event της εταιρείας ήταν ξεκάθαρος και ανέφερε αρκετές φορές πως παρ'όλη την αυξημένη ισχύ (με τον A5 και τον επεξεργαστή γραφικών) του νέου iPad θα προσφέρει τις ίδιες ώρες λειτουργίας. Ώμως, εφόσον διαθέτει και μικρότερο πάχος κατά 1/3 από το προηγούμενο πως άραγε θα ήταν η μπαταρία του;

Όπως βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής εσωτερικά το καλύπτει η μπαταρία καθώς καταλαμβάνει το 49% του χώρου. Εκτός αυτού φαίνεται πως σε σύγκριση με το iPad πρώτης γενιάς είναι και μεγαλύτερη κατά 1,8 φορές.

Έτσι λοιπόν η Apple κρατάει την ίδια χωρητικότητα της μπαταρίας και αλλάζει το μεγεθός της με σκοπό την μείωση του πάχους της συσκευής. Μπορούμε πολύ εύστοχα να πούμε πως πρόκειται για 50% μπαταρία και άλλο 50% για το hardware και το σχεδιαστικό μέρος. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και teardown της συσκευής από γνωστά sites του είδους για να διαπιστωθεί όντως η μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτει.

Σχόλια