Nintendo Wii U, το επόμενο Wii ανανεωμένο και καλύτερο από ποτέ


Mια ξεχωριστή κονσόλα παιχνιδιών έχουμε την τύχη να δούμε, κατά την διάρκεια του Ε3 2011, και φυσικά είναι το νέο Wii U από την Nintendo. H εταιρεία έκανε το θαύμα της και παρουσίασε κατί το ιδιαίτερο και καινοτόμο για τον χώρο της διασκέδασης στο σπίτι. Αναμφίβολα αυτό που κάνει το διάδοχο του Wii διαφορετικό είναι το χειριστήριο και οι νέες δυνατότητες του.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το εξ'ολοκλήρου νέο χειριστήριο ενσωματώνει οθόνη αφής, και μοιάζει πολύ σε ένα κοινό tablet, του οποίου έχουν προστεθεί κουμπιά στο δεξί και αριστερό μέρος.
Ειδικότερα το χειριστήριο διαθέτει οθόνη 6.2-ιντσών, υψηλής φωτεινότητας και ανάλυσης, κουμπιά χειρισμού εκατέρωθεν, κάμερα, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και μικρόφωνο.Από την άλλη η ολοκαίνουργια κονσόλα μπορεί να απεικονίσει τα παιχνίδια στην τηλεόραση ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει, είναι ικανή να αναμεταδίδει ασύρματα την εικόνα στην οθόνη του τηλεχειρηστηρίου. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια απευθείας στο pad αξιοποιώντας το hardware της κονσόλας για βελτιωμένα γραφικά και γενικότερα άλλη αίσθηση.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω του χειριστηρίου, πραγματοποίησης video κλήσεων καθώς επίσης είναι συμβατό και με τίτλους παιχνιδιών του προηγούμενου Wii.

Αναπόφευκτα το νέο Wii U θα κυκλοφορήσει το 2012 ωστόσο παρακάτω παραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και σχετικό video από την παρουσίαση.
  • Πολυπύρηνος επεξεργαστής κατασκευής της IBM
  • Αποθήκευση δεδομένων σε chip μνήμης flash
  • 4x θύρες USB
  • Οπτικό drive
  • Υποστηριζόμενες αναλύσεις αναπαραγωγής 1080p, 1080i, 720p, 480p και 480i
  • Έξοδοι HDMI, S-video, composite

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου