Sony: Eπιβεβαίωσε τις επιθέσεις και επανέφερε ιστοσελίδες της.

Mετά από τις απανωτές επιθέσεις που έχει δεχθεί η Sony στους ιστότοπούς της παγκοσμίως, χθές επανέφερε αρκετά από αυτά και επιβεβαίωσε με σχετική δήλωση της όλα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα.

Παράλληλα μια ομάδα hackers με την ονομασία Lulzec και με μύμημά τους στο Twitter κοινοποίησαν πως έχουν στην κατοχή τους 150.000 passwords, oνόματα, διευθύνσεις email, κατοικίας και αριθμούς τηλεφώνων από χρήστες των SonyPictures.com και Sony BMG (Βελγίου και Ολλανδίας).

Σ'αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, πως είπωθηκε, ότι η κλοπή των στοιχείων ήταν εύκολη διαδικασία για τους hackers καθώς η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιούσε η εταιρεία δεν ήταν ισχυρή.

Ωστόσο η Sony από την πλευρά της έχει ήδη πάρει τα μέτρα της για την τυχόν παρόμοια περιστατικά, βέβαια κατόπιν εορτής, και σε συνδυασμό με τις αρχές εργάζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Τέλος, η ίδια ζητά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους καταναλωτές της από σειρά κυβερνοεπιθέσεων που δέχτηκε αυτό το διάστημα στα site της.

Σχόλια