Google+, το νέο κοινωνικό δίκτυο με απλά λόγια


Η Google ως μια μεγάλη εταιρεία με την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης (Google), με την δική της υπηρεσία mail (Gmail), λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές (Android) και cloud-based ΟS για υπολογιστές είναι πασιφανές πως δεν θα μπορούσε να μην έχει στην κατοχή της και ένα site κοινωνικής δικτύωσης με το δικό της brand.

Έτσι λοιπόν η Google παρουσίαζει το νέο της project που σίγουρα έρχεται να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο το Facebook του Mark Zuckerberg. O λόγος για το Google+ (Google plus) που σε πρώτη φάση θυμίζει το αντίστοιχο site που απασχολεί πολύ κόσμο εδώ και καιρό ενώ οι λειτουργίες και αυτές έχουν μια γεύση από Facebook.

Τα βασικότερα στοιχεία του Google+ είναι οι Κύκλοι (Circles), τα Sparks και τα Hangouts ενώ δεν λείπει και το Google+ Stream, κάτι αντίστοιχο των News Feed του Facebook.

Ας πάμε να δούμε τα παραπάνω πιο αναλυτικά για να τα κατανοήσετε καλύτερα.

Κύκλοι (Circles): Με τους Κύκλους η Google στοχεύει στην επικοινωνία των χρηστών παρέχοντας την δυνατότητα ομαδοποιήσης των φίλων, της οικόγενειας, των άτομα από το εργασιακό περιβάλλον κ.α με σκοπό την ενημέρωση/επικοινωνία για αποκλειστικά θέματα που απασχολούν την εκάστοτε ομάδα.


Sparks: Προσωπικά με τα Sparks έρχεται στο νου η μηχανή αναζήτησης της Google. Και γιατί να μην συμβαίνει αυτό. Με την Google να έχει την καλύτερη search engine, δεν θα μπορούσε να μην την χρησιμοποιήσει ανάλογα και στο δικό της κοινωνικό δίκτυο. Έτσι ο ενδιαφερόμενος χρήστης αναζητά πληροφορίες, video, άρθρα για αυτό που τον απασχολεί (αθλητισμός, κινηματογράφος, μαγειρική κ.α) και στην συνέχεια μπορεί να το μοιραστεί με τους φίλους του. Στην ουσία η διαφορά από το search engine της εταιρείας είναι ότι πως είναι intergated και πλέον θα μπορούμε να μοιραζόμαστε τα αποτελέσματα (αναζήτησης).


Ηangout: Ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα αγαπηθεί από τον κόσμο και κάτι που λείπει για την ώρα από το Facebook. Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα multi-chat με φίλους. Εύκολη συζήτηση με επιλεγμένους φίλους πιθανόν από τους Kύκλους σε συνδοιασμό με απεικόνιση video αλλά και δυνατότητα απευθείας κοινής προβολής πολυμέσων προς όλους.


Φυσικά το Google+ διαθέτει και το δικό της application για κινητά, το οποίο είναι διαθέσιμο για Android. Έτσι λοιπόν έχοντας την εφαρμογή και στο κινητό σας υπάρχουν δύο προσφερόμενες λειτουργίες. Η πρώτη είναι η δυνατότητα άμεσου ανεβάσματος φωτογραφίων στο προφίλ και η δεύτερη τα Huddles. Mε τα Huddles, επιτρέπεται το ομαδικό chatting με φίλους από τα circles απευθείας στο Android κινητό.

Τέλος για να φτιάξετε το δικό σας προφίλ στο νέο site κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται κάποιο invitation. Το link του Google+ είναι εδώ ωστόσο οι προσκλήσεις είναι πλήρεις λόγω αυξημένης ζήτησης ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθούν.

Eσείς τι λέτε, θα καταφέρει να ανταγωνιστεί επάξια το Facebook και να ορθοσταθεί; Η γνώμη μου πάντως είναι πως ο εφιάλτης του Zuckerberg είναι το project της Google. Για να δούμε... 

Σχόλια