Aνασφαλείς οι Έλληνες με τις διαδικτυακές αγορές

Διαβάζοντας ένα άρθρο in.gr που απευθυνόταν σε έρευνα για την απήχηση των διαδικτυακών αγορών στη Ελλάδα, διάβασα πως διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες είναι ακόμα δύσπιστοι αλλά και ανασφαλείς για αγορές μέσω internet.
Έτσι λοιπόν Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά των ελλήνων απέναντι στις αγορές, συναλλαγές κ.α που γίνονται με τη χρήση internet. Eπομένως κατέληξαν στα παρακάτω στοιχεία:

  • 1 στους 10 Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να παραγγείλει ή να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (8%) προχώρησε σε ανάλογη ενέργεια κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη κινούνται σε επίπεδα 3,5 φορές υψηλότερα.
  • 1 στους 20 Έλληνες χρησιμοποιεί συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής, με το αντίστοιχο χάσμα έναντι της ευρωπαϊκής ένωσης να εκτοξεύεται στις 27 ποσοστιαίες μονάδες το 2009 (5% έναντι 32%). 
  • Μόλις 1 στους 100 Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για πώληση αγαθών ή υπηρεσιών, π.χ. μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό αγγίζει το 10%.
Τελικά παρόλο που οι Έλληνες είναι εξοικιωμένοι με τη χρήση του υπολογιστή και των νέων τεχνολογιών ακόμα νιώθουν ανασφαλείς και δεν αγοράζουν μεσώ internet αλλά αν χρειαστεί παραμένουν πιστοί στις εγχώριες επιχειρήσεις. Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα εδώ.

Σχόλια