Aδιαφορία χρηστών για την ασφάλεια των δεδομένων τους σε κινητά


Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστή γνωρίζουν ότι ένα πρόγραμμα antivirus είναι απαραίτητο για την προστασία των δεδομένων. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν συμβαίνει το ίδιο και στις φορητές συσκευές (smartphones κτλ.), όπως προκύπτει από διεθνή έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Juniper Networks.

Η έρευνα διεξήχθει σε 6.000 άτομα που ρωτήθηκαν ενώ από τα αποτελέσματα προκύπτει πως το 70% είπε ότι αποθηκεύει στο κινητό του κρίσιμα δεδομένα, όπως τραπεζικά στοιχεία, χωρίς να λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Παράλληλα το 80% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν, υποστήριξαν ότι η ασφάλεια ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στην αγορά του κινητού τους.

Η Juniper αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο οι απειλές για τα smartphones αυξήθηκαν σε απόλυτο αριθμό κατά 250%. Το 61% των απειλών είναι spyware που παρακολουθεί την επικοινωνία δεδομένων, ενώ το 17% είναι trojans που επιβαρύνουν το λογαριασμό με υπέρογκα ποσά.

Μήπως είναι καιρός να επαγρυπνηθείτε και να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα ασφαλείας στο smartphone σας? Οι επιλογές είναι πολλές άλλες δωρεάν και άλλες με κάποιο μικρό κόστος...

Πηγή via

Σχόλια