H Nokia επικεντρώνεται στην Qt πλατφόρμα

H Nokia σήμερα ανακοίνωσε τις "νέες κινήσεις" της όσον αφορά το λειτουργικό των smartphone της.
Η εταιρία αναφέρθηκε στη νέα Qt πλατφόρμα με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι αν ένας προγραμματιστής δημιουργεί την εφαρμογή του στην εν λόγω πλατφόρμα, θα είναι σε θέση να αναπτύξει εύκολα εφαρμογές για συσκευές Νοkia με λειτουργικό Symbian και MeeGo. Η Nokia πλέον θα ακολουθήσει σοβαρά αυτή την προσέγγιση, καθιστώντας τη δέσμευση να δημιουργήσει τις δικές της εφαρμογές και UI σε Qt πλατφόρμα.

Για τους χρήστες των Νokia smartphones, αυτό είναι καλή είδηση καθώς η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε μια πιο δεσμευτική και ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς περισσότερες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για τις συσκευές. Ένα ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως θα μπορείτε να αγοράσετε ένα smartphone Nokia και όποιες νέες βελτιώσεις υπάρξουν αργότερα στη Symbian πλατφόρμα (όπως το περιβάλλον εργασίας χρήστη) θα μπορούν να διατεθούν για να κατεβάσετε στη συσκευή σας.

Η Νοκια aναφέρει πως:

εν χρειάζεται να περιμένετε για το νέο Symbian ^ 4 - τις βελτιώσεις που σχεδιάζαμε για Symbian ^ 4 όταν θα τεθούν σε κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμες πρός όλους. Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούμε πια να μιλάμε για Symbian ^ 3 ή Symbian ^ 4 ξεχωριστά καθώς θα είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη και συνεχώς βελτιούμενη πλατφόρμα"

Τέλος η Nokia ανέφερε πως υποστηρίξει το ανερχόμενο πρότυπο HTML5 για περιεχόμενο Web και εφαρμογές για Symbian και MeeGo, τόσο με ενσωματωμένη υποστήριξη για Qt όσο και μέσω του browser.

Πηγή 

Σχόλια