Ο εφευρέτης της Plasma οθόνης στοχεύει στην βελτίωση της και στην αντικατάσταση των LCD


Η φωτογραφία δείχνει τον Dr. Larry Weber, τον άνθρωπο που εφηύρε ουσιαστικά την τηλεόραση Plasma. O ίδιος πλέον δουλεύει με σκόπο τις καλύτερες επιδόσεις (της Plasma) στο σκοτάδι και την ευρύτερη γωνία θέασης, ενώ στοχέυει να προωθήσει τις Plasma έτσι ώστε να αντικατασταθούν οθόνες LCD (σε laptops και tablets).


O Weber, ο πατέρας της Plasma TV oποίος θα μπορούσε κανείς να πεί πως μοιάζει με τον Άγιο Βασίλη η στο τρελό επιστήμονα από την ταινία Back to the Future, δουλεύει ανεξάρτητα στο New Paltz, στη Ν. Υόρκη, στο γκαράζ του με ένα ζευγάρι των μεταπτυχιακών φοιτητών με βασικό στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των οθονών Plasma.

Αν και είναι ένας σπουδαστής της δεκαετίας του 1960, ο  Weber συνεργάστηκε αρχικά με εφευρέτες της τεχνολογίας οθόνης πλάσματος, Donald Blitzer και Gene Slottow, στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign.

Αν ο Weber καταφέρει να πραγματοποιήσει το στόχο του όσον αφορά την τρέχουσα έρευνα, οι Plasma θα γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές από το LCD. Μια οθόνη LCD αντιπροσωπεύει το 25-30% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας ενός laptop! Ωστόσο ο Weber υποστηρίζει πως μια πιο αποτελεσματική οθόνη πλάσματος θα μπορούσε να μειώσει αυτή την κατανάλωση σε μόλις 5%.

Πότε θα συμβεί αυτό; Δεδομένου ότι η έρευνά του βρίσκεται σε εξέλιξη, Weber δεν μπορούσε να προβλέψει ένα χρονοδιάγραμμα.

Πηγή 

Σχόλια