Nokia: Aνανεωμένο Symbian, διπύρηνοι επεξεργαστές και οπτικό ζούμ στις συσκευές του 2011

 
Στη σημερινή έκθεση Ιnternational Mobile Internet Conference 2010, που διεξάγεται στο Πεκίνο, η Νοkia σε παρουσίασή της τόνισε τις αλλαγές που θα "υποστεί" το Symbian OS, μερικές από τις οποίες θα ενσωματωθούν σε συσκευές στις αρχές του 2011. Οι αλλαγές αυτές αφορούν το UI (user interface) και τον Browser του λειτουργικού.

Όσον αφορά το ΟS περισσότερα από 50 νέα features θα προστεθούν, κάποια από τα οποία είναι νέο εικονικό πληκτρολόγιο, ανανεωμένη επιφάνεια εργασίας και βελτιωμένο UI ενώ ο browser θα υποστηρίζει ΗTML 5. Ακόμη η χρήση του Symbian θα απλοποιηθεί με σκοπό την πιο εύκολη και ευχάριστη χρήση του.

Εκτός αυτών η Nokia αναφέρθηκε και σε βελτιώσεις στον τομέα του hardware και πως οι νέες συσκευές θα έχουν επεξεργαστές χρονισμένους στο 1Ghz αλλά θα υπάρξουν και προσθήκες διπύρηνων στο Q4 του 2011. Ακόμη σκοπεύουν στην αύξηση της μνήμης για τα γραφικά ενώ τέλος θα προσθέσουν και "True zoom" (οπτικό ζούμ) στις κάμερες κάποιων μοντέλων.

Καιρός ήταν να πάρει τα πάνω της η Nokia και να δημιουργήσει νέα μοντέλα που θα μπορούν να προσελκύσουν το κοινό καθώς ο ανταγωνισμός από τις Android και iOS συσκευές είναι μεγάλος.

Πηγή

Σχόλια