Aυξημένη ασφάλεια στο Facebook με πρωτόκολλο HTTPS

Πολύς λόγος έχει γίνει κατά καιρούς για την ασφάλεια του Facebook καθώς αρκετές φορές έχουν κλαπεί προσωπικά δεδομένα ενώ στόχος επίθεσης των hackers έχουν γίνει αρκετά προφιλ και Facebook Fan pages, όπως πρόσφατα συνέβει και με τη σελίδα του Mark Zuckerberg. Γι'αυτό το λόγο η εταιρία προχώρησε σε μια νέα αλλαγή με σκοπό την καλύτερη ασφάλεια κατά την περιήγηση σε αυτό.

Έτσι λοιπόν θα χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο https αντί του http και πλέον οι πληροφορίες μεταξύ των υπολογιστών και του server θα υπόκεινται κωδικοποίηση. Αρκετά σημαντική αλλαγή για αυτούς κυρίως που μπαίνουν στην σελίδα από κοινόχρηστους υπολογιστές καθως είναι εύκολο σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Ωστόσο η αλλαγή αυτή θα επιλέγεται μόνον από τους χρήστες που θα θελήσουν έχουν αυξημένη ασφάλεια καθώς η επιλογή αυτή θα ρυθμίζεται από τη καρτέλα Account Settings/Ρυθμίσεις λογαριασμού του προφιλ.

Τέλος, να πούμε πως η λειτουργία ακόμα δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες καθώς επίσης αξίζει να αναφερθεί πως με την επιλογή αυτή αρκετές εφαρμογές (του Facebook) δεν λειτουργούν ενώ θα παρατηρηθεί και μια μικρή καθυστέρηση κατά την περιήγηση.

Σχόλια