Nokia Ovi Music Unlimited: Καταργείται η συνδρομητική υπηρεσία για τις περισσότερες χώρες


Η Nokia κατάργεί το Comes With Music (ή το Ovi Music Unlimited), προσφέροντάς το σε 27 από τις 33 αγορές που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ovi Music Store θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά η μουσική που προσφερόταν με κάποιες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των Nokia 5800) δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Για όσους έχουν κάνει την ετήσια συμφωνία η υπηρεσία θα προσφέρεται κανονικά, αλλά δε θα έχουν τη δυνατότητα να την ανανεώσουν όταν αυτή λήξει.

Η Nokia θα συνεχίσει να προσφέρει απεριόριστη μουσική με ετήσιες συνδρομές στην Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία και με εξάμηνες συνδρομές στη Βραζιλία, την Τουρκία και τη Νότια Αφρική. Για τις άλλες 27 αγορές της όμως,  η Nokia έχει παραδεχθεί την "ήττα" της.

Τέλος αναφέρει πως τα πνευματικά δικαιώματα (DRM) θα είναι πάντα ένα πρόβλημα για την υπηρεσία, καθώς οι χρήστες μπορούν μόνο να ακούν τα τραγούδια τους μέσω των τηλεφώνων τους. Και ενώ ήταν μια συμπαθητική επιπλέον προσφορά που συνόδευε τις μεσαίου ευρους συσκευες, είναι προφανές ότι αποδείχθηκε μη βιώσιμη για τη φινλανδική εταιρεία.

Πηγή

Σχόλια