Nokia και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Oι φήμες για συνεργασία Nokia και Microsoft είχαν φουντώσει και τελικά σήμερα ήταν η μέρα επιβεβαίωσης αυτών. Έτσι λοιπόν μετά από σχετική ανακοίνωση οι δυο μεγάλες εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της αγοράς.

Εν ολίγοις το AdCenter και η μηχανή αναζήτησης Βing καθώς επίσης και το Windows Phone 7 θα επικρατήσει από την Microsoft ενώ η Nokia θα συνεχίσει την υποστήριξη και ενσωμάτωση των Nokia Maps στο νέο λειτουργικό και φυσικά θα δώσει τα φώτα της από κατασκευαστική άποψη ενώ θα προσθέσει και την τεχνογνωσία της στο κομμάτι του software. Ακόμη το Ovi Store της Νokia θα προστεθεί στο Microsoft MarkePlace.

Φυσικά και έγινε αναφορά για το MeeGo ωστόσο θα "αφεθεί" ως open source λειτουργικό με σκοπό να παραμετροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήση εφόσον ο ίδιος επιθυμεί.

Παράλληλα το Symbian θα συνεχίζει να υποστηρίζεται από την εταιρεία καθώς είναι αρκετές οι συσκευές που κυκλοφορούν με το εν λόγω OS ενώ προβλέπεται και πώληση άλλων 150 εκατομμυριων συσκευών (Symbian) μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σχόλια