Η Qualcomm ετοιμάζει Quad-core επεξεργαστή για φορητές συσκευές!

Η Qualcomm γνωστή για τους επεξεργαστές των περισσότερων smarthphones ανακοινώσε στην MWC 2011 πως ετοιμάζει ένα νέο επεξεργαστή για φορητές συσκευές (smartphones,tablets κτλ.) ο οποίος θα διαθέτει τέσσερις πυρήνες (ακα Quad-core).

To νέο chip APQ8064 θα αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας ενώ θα βασίζεται στην μικροαρχιτεκτονική με κωδική ονομασία «Κrait». Τι σημαίνει αυτό; Ταχύτητες χρονισμού έως τα 2.5Ghz (ναι καλά διαβάσατε!). Ακόμη η Qualcomm αναφέρει πως το εν λόγω chip θα υποστηρίζει μεγαλύτερες οθόνες και αναλύσεις, πιο πολύπλοκα λειτουργικά, καλύτερο multi-tasking, πολυκάναλο ήχο, υψηλής ανάλυσης παιχνίδια και λήψη 3D φωτογραφιών και video.

Tετραπύρηνος και 2.5Ghz; Καλό ακούγεται, όσον αφορά όμως την αυτονομία της μπαταρίας; Η εταιρεία φυσικά και δεν έχει ξεχάσει κάτι τόσο σημαντικό, καθώς δουλεύει εξελίσσοντας το προϊόν της για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ενώ αναφέρεται πως ο APQ8064 θα καταναλώνει 75 τις εκατό λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την πρώτη γενιά επεξεργαστών Snapdragon.

Tέλος, ο εν λόγω επεξεργαστής θα είναι ικανός να υποστηρίξει κάμερες μέχρι 20MP, διπλές κάμερες για λήψη τρισδιάστατου περιεχομένου και φυσικά WLAN, GPS, BT, FM, NFC chip και 3D. Σε πρώτη φάση τα παραπάνω ακούγονται άκρως εντυπωσιακά ωστόσο πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι του χρόνου όπου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του.

Πηγή

Σχόλια