SSD δίσκος στα Macbook Pro

Xθες αναφερθήκαμε στα νέα Macbook Pro τα οποία αναμένονται τις ερχόμενες μέρες να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων. Έκτος του χαρακτηριστικού που γνωρίζουμε σχετικά με τους επεξεργαστές που θα ενσωματώνουν, στην επιφάνεια έρχονται επιπλέον λεπτομέριες για αυτά από την ιστοσελίδα BGR.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι νέοι φορητοί της Apple θα διαθέτουν ειδικό γυάλινο trackpad μεγαλύτερης επιφάνειας ενώ αναφορές γίνονται και για χρήση SSD (Solid State Drive) δίσκων. Οι εν λόγω δίσκοι θα διατίθονται σε χωρητικότητες των 8-16GB και θα είναι υπέυθυνοι για την φιλοξενία του λειτουργικού συστήματος. Θα χρησιμοποιηθούν μικρές χωρητικότητες με σκοπό να κρατήσουν το κόστος στα επιθυμητά επίπεδα ωστόσο θα συνοδεύονται από κλασικούς σκληρούς δίσκους, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων. Έτσι θα συνδιάζεται η ταχύτητα των SSD με την χωρητικότητα και το χαμηλό κόστος που προσφέρουν οι κλασικοί δίσκοι των 2.5-ιντσών.

Τέλος, ακούγεται πως τα νέα μοντέλα θα είναι περίπου μισό pound ελαφρύτερα από τα τωρινά. Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή

Σχόλια