Google +1, κάτι αντίστοιχο του Facebook Like


Aντιλαμβανόμενη η Google την φοβερή απήχηση του Facebook Like, προσπαθεί με αυξήσει το social χαρακτήρα των υπηρεσίών της, με μια νέα λειτουργία που ακούει στο όνομα Google +1 (Google plus one). Έτσι ο κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα αξιολόγησης του εκάστοτε αποτελέσματος που φανερώνεται στην μηχανή αναζήτησης της εταιρείας.

Φυσικά δεν είναι ακριβώς κάτι αντίστοιχο του FB Like καθώς πατώντας την επιλογή +1 η αξιολογηση δεν γνωστοποιείται σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στην άλλη περίπτωση όπου πατώντας το "Μου αρέσει ή Like", άμεσα εμφανίζεται στα τελευταία feed news της αρχικής σελίδας του Facebook. Επομένως η εν λόγω λειτουργία εστιάζεται κυρίως στις σελίδες του διαδικτύου που ενδιαφέρουν τους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση που κάποιος αναζητά μια ιστοσελίδα στο google κατευθείαν θα του εμφανίζεται αν κάποιο από τα κοντινά του πρόσωπα έχει προτείνει στο παρελθόν κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνει. Έτσι στο αποτέλεσμα θα εμφανίζεται το όνομα αυτού που έχει αξιολογήσει το site, διευκολύνοντας των πρώτο χρήστη βρίσκοντας πιο άμεσα αυτό που αναζητά και μάλιστα εξοικονομώντας χρόνο.


Σαφώς η Google επιθυμεί με την εν λόγω λειτουργία να αναδείξει όσο το δυνατό περισσότερο τον social χαρακτήρα της και να ανταγωνιστεί το Like του Facebook. Ωστόσο το δεύτερο ακούγεται αρκετά δύσκολο καθώς οι χρήστες το χρησιμοποιούν (Like) εδώ και αρκετό καιρό ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι επιλογές +1 δεν θα εμφανίζονται, όπως προαναφέρθηκε, στα feed news του Facebook (ή και του Twitter) όπου εκεί φανερώνονται σε ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό χρηστών, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα sοcial sites.

Το Google +1  θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο, αρχικά στην αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια και σε άλλες.

Σχόλια