Samsung Galaxy S Plus: Με επεξεργαστή 1.4Ghz, Android 2.3 και μεγαλύτερη μπαταρία


Το Samsung Galaxy S, αναμφίβολα είναι μια από τις δημοφιλέστερες συσκευές της Samsung η οποία πρόσφερε σημαντικά κέρδη στην εταιρεία καθώς επίσης είναι και το πρώτο Android smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις.

Έτσι λοιπόν η Samsung παρ'όλη την παρουσίαση του δίαδοχου της συσκευής, φυσικά μιλάμε για το Galaxy SII, δεν θα "αφήσει" την προηγούμενη έκδοση καθώς ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το Galaxy S Plus (Ι9001).

Oμολογουμένως είναι μια βελτιωμένη έκδοση της δημοφιλούς συσκευής η οποία εξωτερικά δεν διαφέρει παρά μόνο στο πίσω κάλλυμα, το οποίο αντικαταστάθηκε με μεταλλικό. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά η οθόνη παραμένει στις 4-ίντσες ωστόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον επεξεργαστή, το λειτουργικό, την μπαταρία και την ταχύτητα σύνδεσης στο internet με ΗSPA+.

Ειδικότερα ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στην εν λόγω έκδοση του κινητού είναι ο Qualcomm MSM8255T, χρονισμένος στο 1.4Ghz (0.4Ghz παραπάνω από το πρώτο), η μπαταρία αντικαθιστάθηκε με μια των 1650mAh για μεγαλύτερη αυτονομία και οι ταχύτητες του HSPA+ πλέον φτάνουν τα 14.4Μbps. Το λειτουργικό δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλο από το Android, φυσικά στην τελευταία του version, την 2.3 Gingerbread. (Bέβαια στην εν λόγω έκδοση του Android θα αναβαθμιστεί και το Galaxy S τις επόμενες μέρες.)


To Samsung Galaxy S Plus (I9001) είναι ένα πιο εξελιγμένο Galaxy S (I9000) του οποίου τα χαρακτηριστικά του το κάνουν εξίσου ποθητό ωστόσο η τιμή του δεν φαίνεται να είναι "ελκυστική" καθώς στην Ρωσία, όπου θα διατεθεί αρχικά, τον Απρίλιο, θα κοστίζει 24.000 Ρούβλια (~600€). Τιμή παρόμοια με του νέου Samsung Galaxy SII το οποιό θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και σίγουρα διαθέτει δυνατότερα χαρακτηριστικά. Όπως και νά 'χει αναμένουμε να μάθουμε αν θα διατεθεί και σε άλλες χώρες, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Σχόλια