Η Samsung αποκαλύπτει τα σχεδιά της για τις μελλοντικές οθόνες των tablets


Στο Display Strategy 2010 event της Samsung, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα, έγινε λόγος για την εξέλιξη των οθόνων, όσον αφορά τις συσκευές της εταιρείας.

Ειδικότερα προβλέπεται πως στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα υπάρξουν δυο νέας γενιάς οθόνες για tablets. Αρχικά οι πρώτες θα διαθέτουν 200 έως 300 pixels ανά ίντσα, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας παρέχοντας έως 8 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας με χρήση μπαταριών 24.8Wh.

Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία νέων πάνελς με 300 έως 400 pixels ανά ίντσα τα οποία θα καταναλώνουν ακόμα μικρότερη ενέργεια.

Ακόμη η Samsung ανέφερε ότι το 2010 πάνω από 1.9 δισεκατομμύρια οθόνες, συμπεριλαμβανομένου τα τηλέφωνα, τα tablets και λοιπές συσκευές δόθηκαν στην αγορά. Ωστόσο υπολογίζουν πως μέχρι το 2013 αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 2.4 δις, με 3 στις 10 οθόνες αυτού του ποσοστού να χρησιμοποιούνται στα smartphones.

Tέλος, η εταιρεία δεν αναφέρθηκε καθόλου για το νέο εργοστάσιο παραγωγής OLED οθονών που προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή

Σχόλια