Η LG λέει «ναι» στο MeeGo


Σύμφωνα με πληροφορίες η Intel φαίνεται να μην μένει μόνη στην ανάπτυξη του MeeGo. Mπορεί η Nokia, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Μicrosoft, να απέρριψε αρχικά την δημιουργία MeeGo συσκευής ωστόσο οι προσπάθειες για την διατήρηση του λειτουργικού στρέφονται σε άλλες εταιρείες. Έτσι λοιπόν, η LG Electronics είπε το πολυπόθητο "ναι" για συνεργασία με την Intel και ανάπτυξη του λειτουργικού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Valtteri Halla, πρώην στελέχους της Nokia και νυν της Intel, η LG μόλις προσχώρησε στο group των εταιρειών που δουλεύουν στην ανάπτυξη μιας έκδοσης του MeeGo κατάλληλης για smartphones, στο οποίο ήδη ανήκουν η ZTE και η China Mobile.

Έτσι η Intel δεν αφήνει τη μάχη με τα επικρατέστερα λειτουργικά και σαφώς επιθυμεί να ευχαριστήσει και τους developers που έχουν διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους για το Linux-based λειτουργικό. Αξίξει να θυμήσουμε πως το MeeGo δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση δύο άλλων λειτουργικών βασισμένων στο Linux, του Moblin της Intel και του Maemo της Nokia.

Αναμένουμε για περισσότερες εξελίξεις και φυσικά την ανακοίνωση κάποιας νέας συσκευής με το εν λόγω λειτουργικό.

Σχόλια