Η Samsung συνεργάζεται με την Seagate, πουλώντας το "κομμάτι" παραγωγής ΗDD σε αυτή


H Seagate, ως γνωστόν, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο τομέα της αποθήκευσης HDD τόσο για οικιακή χρήση όσο και για επαγγελματική. Από την άλλη η Samsung είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μνημών flash NAND που χρησιμοποιούνται σε SSD δίσκους. Οι δύο εταιρείες σήμερα λοιπόν ανακοίνωσαν μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση που θα έχουν μεταξύ τους συνδυάζοντας ορισμένες από τις δραστηριότητές τους.

Η Samsung θα πουλήσει το "κομμάτι" δημιουργίας των HDD στην Seagate. Σε αντάλλαγμα, η ίδια θα να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας από την Seagate της τάξης του 9,6%. Η συμφωνία βεβαίως έχει και χρηματικό αντίκτυπο και θα κοστίσει στην δεύτερη περί τα 1,375 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ήμισυ αυτού του ποσού θα καταβληθεί σε hardware και τo άλλο μισό θα αποτελεί μετρητά χρήματα.

Ως αποτέλεσμα η Samsung δεν θα παράγει σκληρούς δίσκους (HDD) αλλά μόνο μνήμες flash NAND τις οποίες θα παρέχει και στη Seagate για χρήση σε SSD προϊόντα, όπως και υβριδικά drives και λοιπό εξοπλισμό τα οποία είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Οι δύο εταιρίες αναμένουν ότι η συμφωνία να κλείσει μέχρι το τέλος του 2011.

Πηγή 

Σχόλια