Symbian "Anna", το νέο update για τις Symbian^3 συσκευές


Kαι πλέον είναι επίσημη, κατευθείαν από το σημερινό event της Nokia στο Λονδίνο, η ανανεωμένη έκδοση του Symbian^3, όπως άλλωστε είδαμε και σε πρόσφατο video από την Three Αγγλίας. Στις συσκευές Ν8, E7, C7 και C6-01 θα "έρθει" με τη μορφή ενημέρωσης σε αντίθεση με τα X7 και Ε6 που θα είναι ήδη προεγκατεστημένη. Φυσικά η νέα έκδοση έρχεται με το νέο όνομα "Anna" αντί του PR2.0 που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής και ομολογουμένως προσφέρει ανανεωμένα χαρακτηριστικά τόσο σε αίσθηση όσο και σε λειτουργικότητα.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται νέα εικονίδια στο μενού των συσκευών όπως ήταν αναμενόμενο, ρολάρισμα στην homescreen και λήψη ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο, ενώ βελτιώθηκε και η εισαγωγή κειμένου με την προσθήκη QWERTY πληκτρολογίου σε portrait mode και ευρεία χρήση. Ακόμη ο browser αναβαθμίζεται στην έκδοση 7.3 η οποία προσφέρει ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, ανανεωμένο μενού και αποδοτικότερη αναζήτηση. Επιπλέον το Ovi Maps μεταβαίνει στην έκδοση 3.06 και διαθέτει καλύτερη και γρηγορότερη αναζήτηση, δυνατότητες check-in σε όλα τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παράλληλα έχει προστεθεί η δυνατότητα αναβάθμισης χαρτών απευθείας από το κινητό.

Φυσικά μαζί με την νέα έκδοση "Anna" έρχονται αναβαθμίσεις και στο τομέα της ασφάλειας με έξι νέες πολιτικές για Microsoft Exchange, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για απομακρυσμένη ενεργοποίηση κωδικοποίησης από τα εργαλεία διαχείρισης συσκευών του Exchange. Διαθέσιμος θα ειναι επίσης και ο Microsoft Communicator Mobile για την χρήση instant messaging από εταιρείες. Τέλος για τους προγραμματιστές υπάρχει υποστήριξη Flashlite 4, Java Runtime 2.2, Qt Mobility 1.1 και του νέου Qt4.7

Σχόλια