Μοtorola: Εφικτό το jailbreak στις συσκευές της και μάλιστα με την εγκρισή της


H Motorola κατανοεί πως η δυνατότητα περισσότερης παραμετροποίησης των συσκευών ελκύει τον κόσμο και έτσι επιθυμεί να κάνει πιο φιλική προς τους developers την πλατφόρμα της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει ένα firmware patch προς το τέλος του χρόνου το οποίο θα επιτρέπει σε προγραμματιστές και hackers να μπορούν με σχετική ευκολία να κάνουν "jailbreak" στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών της, έτσι ώστε να δημιουργούν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερα περιθώρια παραμετροποίησης.

Όπως και η Motorola ανέφερε: "Θα διατίθεται ξεκλείδωτος o bootloader στις συσκευές μας, αρχικά για το Xoom μέσω μελλοντικών ενημερώσεων ενώ οι εκάστοτε φορείς κινητής θα το επιτρέπουν στους πελάτες τους". Το ίδιο θα ίσχυει και για τα smartphones της με λειτουργικό Android, ξεκινώντας μάλιστα από το Droid Two.

Άλλωστε σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς της η Motorola με αυτή την κίνηση θέλει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ επαρκούς ασφάλειας για τους τελικούς χρήστες και ευκολίας προς τους προχωρημένους χρήστες που αναζητούν τα μέγιστα από την συσκευή τους.

Όπως φαίνεται μια ακόμα εταιρεία ξεκινά να βαδίζει στο μονοπάτι που χάραξε η Apple, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η ίδια "παραδέχεται" επίσημα το jailbreak των συσκευών της σε αντίθεση με την πρώτη. Πάντως τα παραπάνω είναι αρκετά ενδιαφέρον είδικά για τους πιο ψαγμένους χρήστες ωστόσο υπομονή μέχρι τα τέλη της χρονιάς για το πρώτο firmware patch. 

Σχόλια