Amazon: Τα Kindle books ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα παραδοσιακά βιβλία


Το Amazon.com σήμερα κοινοποίησε ενδιαφέρονται στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων σε σύγκριση πάντα με τα παραδοσιακά.

Συγκεκριμένα αν και η εταιρεία περίμενε κάτι αντίστοιχο, τα ebooks για το Kindle ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα βιβλία χαρτιού. Από την πρώτη Απριλίου κάθε 100 παραδοσιακά βιβλία αντιχούσαν σε 105 ηλεκτρονικές εκδόσεις βιβλίων για το Kindle. Φυσικά σ'αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δωρεάν εκδόσεις των ebooks, κάτι άλλωστε που θα αύξανε κατά πολύ την διαφορά.

Ο CEO του Amazon, Jeff Bezos αισθάνεται περίφανος για τις ομολογουμένως πετυχημένες πωλήσεις ενώ παράλληλα ο ίδιος αναφέρει:

"Είχαμε πολλές ελπίδες ότι αυτό θα συμβεί τελικά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα πραγματοποιηθεί τόσο σύντομα - πουλάμε βιβλία εδώ και 15 χρόνια ενώ τα ebooks για Kindle κατάφεραν να φτάσουν αυτές τις πωλήσεις σε λιγότερο από 4 χρόνια ".

Αν και η παραπάνω διαφορά στα νούμερα των πωλήσεων δεν είναι μεγάλη, αυτό που σίγουρα είναι αξιοσημείωτο είναι το διάστημα που επιτεύχθησαν αυτές. Αναμφισβήτητα κάτι τέτοιο δείχνει την στροφή των βιβλιοφάγων προς τα νέα, ψηφιακά μέσα ανάγνωσης ωστόσο οι πραγματικοί λάτρεις του βιβλίου δεν παρατούν έτσι απλά το παραδοσιακό βιβλίο, γι'αυτό υπάρχει και μια σταθερή κίνηση  σ'αυτά.

Σχόλια