Ξεκλείδωτος bootloader στα επόμενα HTC, ετοιμάσου για τρέλες!

Ξεκλείδωτος bootloader στο smartphone; Και ποιος developer δεν θα το ήθελε! Γι'αυτό και η HTC επιλέγει να ανακοινώσει κάτι που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους ανήσυχους χρήστες που επιθυμούν τα μέγιστα από τις συσκευές τους.

Ειδικότερα η Ταιβανέζικη εταιρεία γνωστοποίησε μέσω του CEO της, Peter Chou, πως οι επόμενες συσκευές της θα διατίθονται με ξεκλείδωτο bootloader.

"Today, I'm confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience," ήταν τα γραφόμενα του Peter Chou, στην επίσημη σελίδα της HTC στο Facebook.

Παρόλ' αυτά δεν υπήρξε διευκρίνιση για το τι θα παιχτεί με τα υπάρχοντα μοντέλα της αγοράς ή αν απλά θα διατίθονται αποκλειστικά στις πιο νέες συσκευές. Ωστόσο ένας ξεκλείδωτος bootloader, απευθείας σημαίνει πως δίνεται η ευκολία στους developers αλλά και τους πιο ψαγμένους να μπορούν να παραμετροποιούν τις συσκευές τους ανάλογα με το τι επιθυμούν. Φυσικά εννοείται ότι με κάτι τέτοιο υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης εναλλακτικού λειτουργικού στα HTC smartphones, βέβαια μια τέτοια αλλαγή απαιτεί περισσότερες γνώσεις και ψάξιμο.

Ομολογουμένως η κίνηση της εταιρείας δικαιολογείται καθώς υπήρξε αυξημένη ζήτηση από τους κατόχους των smartphones, με τη μεγάλη πλειοψηφία να ήθελε ελεύθερους bootloaders. Για να δούμε τι θα δούμε από... επίδοξους developers/hackers κτλ.!

Σχόλια