Brainchild Kineo, το tablet του μαθητή


Ωραία τα gadgets, τα apps, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο αλλά μήπως κάνωντας τα παραπάνω, τα πιτσιρίκια παραμελούν το διαβασμά τους; Λύση σ'αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το Βrainchild Kineo, ένα tablet σχεδιασμένο εξ'ολοκλήρου για παιδιά, το οποίο έχει διαδακτικό ρόλο. Αυτό γιατί προορίζεται για εκπαιδευτικό σκοπό και φυσικά εφόσον απαιτεί να μαθαίνουν τα παιδιά μέσω αυτού, έχει περιορισμένες δυνατότητες.

To Βraincild Kineo δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, δεν παρέχει λειτουργίες προσωπικού email και αναπόφευκτα δεν τρέχει παιχνίδια. Διαθέτει προεγκατεστημένες διαδακτικές εφαρμογές με θέματα φυσικής, μαθηματικών και γλώσσας και είναι εφικτή η προσθήκη συγκεκριμένων εφαρμογών. Όμολογουμένως όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα εργαλείο μάθησης και όχι διασκέδασης.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του διαθέτει οθόνη resistive 7-ιντσών, επεξεργαστή 800Mhz και τρέχει μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση τoυ Android Eclair. Παράλληλα συνοδεύεται από το software Acheriver ενώ τα 5000 πρώτα κομμάτια επιλέχθηκαν να δοθούν σε σχολικές μονάδες του Tέξας, της Καλιφόρνια και της Tυνησίας καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.


Πηγή

Σχόλια