Google Music Beta: Διαθέσιμη η νέα υπηρεσία παροχής μουσικών υπηρεσίων μόνο για ΗΠΑ

H Google χθες παρουσίασε τη δική της εκδοχή στις υπηρεσίες παροχής μουσικής και streaming περιεχομένου, στο συνέδριο Google I/O 2011 που έλαβε μέρος στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Music Beta by Google, είναι κάτι παρόμοιο με την υπηρεσία Cloud Drive του Amazon, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική τους συλλογή σε cloud. Επιπρόσθετα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό η Google προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση αλλά και να κάνουν stream στα μουσικά τους αρχεία σε οποιαδήποτε σταθερό ή φορητό υπολογιστή φυσικά μέσω διαδικτύου. Η εταιρεία εκτός από την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας, παρουσίασε και μια συσχετιζόμενη εφαρμογή η οποια θα διατίθεται για Android smartphones και tablets. Εξάλου οι χρήστες θα μπορούν να ακούσουν τα μουσικά κομμάτια που επιθυμούν ακόμα και offline καθώς αποθηκεύονται στη συσκευή οι πρόσφατες εκτελέσεις ενώ όπως η ίδια ανέφερε δεν θα είναι εφικτό να διαμοιράζονται τα αρχεία με φίλους.

Τέλος, με το χαρακτηριστικό Instant Mix υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας playlist των τραγουδιών που αναπαράγονται πιο συχνά. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη από σήμερα αλλά μόνο στις ΗΠΑ ενώ η Google για ένα δυναμικό ξεκίνημα διαθέτει 20.000 μουσικά κομμάτια εντελώς δωρεάν.


Πηγή

Σχόλια