Google Wallet, το ψηφιακό σας πορτοφόλι

Η Google σε χθεσινό της event στη Νέα Υόρκη γνωστοποίησε την νέα μέθοδο πληρωμών μέσω smartphone, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα ψηφιακά πορτοφόλια, που στην ουσία θα είναι τα κινητά σε συνδιασμό βέβαια με το αντίστοιχο software.

Η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή Google Wallet, την οποία κατεβάζουν οι χρήστες στο smartphone τους και ακουμπώντας το στη συνέχεια σε ειδικό πάνελ του καταστήματος πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους. Έτσι δεν θα είναι αναγκαίο να μεταφέρει κάποιος χαρτονομίσματα μαζί του κάθως μέσω των κινητών θα γίνονται οι αγορές ενώ με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι απαραίτητη και η χρήση πιστωτικών καρτών.

Αρχίκα την λειτουργία θα υποστηρίζουν οι συσκευές με ενσωματωμένο NFC chip ωστόσο η Google τόνισε πως μελλοντικά θα διατεθούν ειδικά NFC stickers και για συσκευές που δεν έχουν πο παραπάνω chip, κάνοντας έτσι συμβατή την υπηρεσία σε περισσότερους.

Ομολογουμένως ο χρήστης για να κάνει χρήση του Google Wallet θα πρέπει να δηλώσει κάποια πιστωτική του κάρτα (ή περισσότερες) έτσι ώστε να προσθαφαιρούνται χρήματα από τυχόν αγορές.

Φυσικά η Google έχει κλείσει συμφωνίες με αρκετές εταιρείες/καταστήματα (Citi, Mastercard, First Data, Subway, Macy’s, Walgreens, Toys ‘R Us, Sprint) όπου θα είναι συμβατές/α με την νέα υπηρεσία ενώ το δοκιμαστικό ξεκίνημα θα πραγματοποιηθεί από τη Νέα Υόρκη και το San Fransisco την περίοδο του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες για το αν θα διατεθεί το Google Wallet στις ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σχόλια