Intel Medfield, καθυστερούν εξαιτίας της Νοkia και αναμένονται το 2012


Στην κωδική ονομασία Medfield, ακούν οι νέοι επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της Intel για smartphones και tablets, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια θα βρίσκονται στην αγορά το 2012 και όχι νωρίτερα.

Αν και η Intel πρόσφατα παρουσίασε ένα πρωτότυπο smartphone με επεξεργαστή Medfield, λειτουργικό σύστημα Android και ικανό να αναπαράγει ΗD video, σίγουρα η κυκλοφορία αυτών θα καθυστερήσει.

Aρχικός στόχος ήταν να διατεθούν το 2011
Αν και σκοπός της εταιρείας ήταν να διαθέσει γρηγορότερα τους Medfield η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στη συνεργασία της με την φιλανδική Nokia. Aυτό γιατί ενώ συνεργάζονταν για τον σχεδιασμό των νέων επεξεργαστών καθώς και την ανάπτυξη του MeeGo OS η Nokia αποφάσισε να τα παρατήσει για χάρη της συνεργασίας της με τη Microsoft.

Όπως άλλωστε αναφέρει και CEO της Intel, Paul Otellini: "Σχεδιάζαμε να ενσωματώσουμε τους Medfield στα κινητά νωρίτερα από το 2012" και συμπληρώνει λέγοντας πως "Η επιλογή της συνεργασίας με τη Nokia ήταν λάθος και ομολογουμένως μας καθυστέρησε".

Tέλος η Intel όσον αφορά την σχέση της με τον ανταγωνισμό στο χώρο (βλ. ARM) δηλώνει πως είναι απόλυτα ικανή και φυσικά μπορεί να δημιουργήσει επεξεργαστές περισσότερο αποδοτικούς σε σύγκριση αυτούς της ARM. 

Σχόλια