Τελικά "τρέχει" MeeGo το Nokia N9;


Xθές δημοσιεύτηκε το πρώτο teaser video του πολυαναμενόμενου διαδόχου του Nokia N900. Φυσικά αναφερόμαστε στο Nokia N9 το οποίο "είδαμε" σε video ενός λεπτού, ωστόσο αμφιβολίες υπάρχουν για το τι λειτουργικό σύστημα διαθέτει. Σε μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε πως αναμφίβολα το μενού του μοίαζει αρκετά με αυτό που φέρνει η ενημέρωση Anna ωστόσο ίσως να μην είναι έτσι τα πράγματα και επομένως να μην τρέχει Symbian, που αρχικά υποθέσαμε (βλέποντας το UI).

Αυτό γιατί σύμφωνα και με τη σελίδα του MeeGo στο Facebook γίνεται αναφορά στο User Interface και στο χαρακτηριστικό multitasking (του MeeGo) με παράλληλη δημοσίευση εικόνων. Φυσικά αυτές οι εικόνες είναι screenshots από το teaser video που είδαμε χθές ενώ στη σελίδα αναφέρεται πως η Nokia έχει εξασφαλίσει την ίδια εμφάνιση του UI τόσο σε Symbian Anna όσο και σε MeeGo.


Καλά νέα λοιπόν για τους χρήστες που ανυπομονούν για μια νέα MeeGo συσκευή καθώς πρόκειται το N9 να τρέχει το εν λόγω ΟS και όχι Symbian. Παρ'όλα αυτά σίγουρα τις επόμενες μέρες θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια