Η Samsung ετοιμάζει νέα panels για tablets ανάλυσης 2560 x 1600 pixels


Η Samsung ετοιμάζει μια νέα οθόνη 10.1-ιντσών και αναμένεται να την παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Το νέο LCD panel, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο SID Display Week 2011 που ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαΐου, θα διαθέτει ανάλυση 2560 x 1600 pixels, ναι καλά διαβάσατε και θα προορίζεται για νέα μοντέλα tablet.

To βάθος ανάλυσης του panel θα είναι στα 300dpi καθώς επίσης θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία PenTile RGBW, μια μέθοδο ομαδοποίησης των subpixels σύμφωνα με την οποία θα προστεθεί ένα ακόμα pixel (άσπρου χρώματος) στα μικρότερα single-color dots τα οποία μέχρι στιγμής διέτεθαν 3 χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλέ. Η εν λόγω τεχνολογία σύμφωνα με την εταιρεία μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κατά 40 τοις εκατό σε σχέση με τα γνωστά RGB panels.

Φυσικά η μείωση της ενέργειας που καταναλώνει η οθόνη ενός tablet είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα όμως από την άλλη αν σκεφτούμε πως τα περισσότερα pixels θα απαιτούν και μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ μήπως μπαίνει και ένας άλλος παράγοντας. Σίγουρα κάτι θα έχει σκεφτεί γι'αυτό η Samsung ωστόσο μην ξεχνάμε και τους SoC που συνεχώς εξελλίσσονται ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και την κατανάλωση ενέργειας.

Πηγή 

Σχόλια