Το γρηγορότερο smartphone στον κόσμο, δικό σας με... 1350$


Ποίος δεν θα ήθελε το γρηγορότερο smartphone στον κόσμο; Full δυνατότητες και χαρακτηριστικά σε μια συσκευή παλάμης. Eίναι ό,τι πρέπει για να έχουμε το κάτι παραπάνω και σίγουρα οι περισσότεροι gadgets maniacs θα το επιθυμούσαν, ωστόσο ποιο είναι αυτό; Το Snapdragon MDP MSM8660. Ένα smartphone κατά πολύ ανώτερο σε σύγκριση με αυτά της αγοράς... ακόμη και από τα διπύρηνα.

Ξεκινώντας με τα χαρακτηριστικά του, στο εσωτερικό του φιλοξενούνται ο γρηγορότερος επεξεργαστής SoC, της Qualcomm, διπλού πυρήνα και χρονισμένος στο 1.5Ghz. Τα γραφικά αναλαμβάνει η GPU Adreno 220 και το λειτουργικό της Google, βρίσκεται στην τελευταία του έκδοση, την 2.3 Gingerbread.

Το «μνημονικό» της συσκευής αναλαμβάνει η 1GB RAM καθώς και η 16αρα onboard flash για τα ψηφιακά δεδομένα του χρήση ωστόσο ο χώρος μπορεί να αυξηθεί προσθέτοντας κάρτα microSD.


Η οθόνη του είναι λίγο πολύ στις 3.6-ίντσες, ανάλυσης WVGA καθώς επίσης διαθέτει θύρα HDMI, 5 μικρόφωνα, ήχο Dolby 5.1, κάμερα 13MP (ναι καλά διαβάσατε...) με δυνατότητα εγγραφής video στα 1080p, WiFi, Bluetooth και φυσικά περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα «κοινά χαρακτηριστικά» των περισσότερων συσκευών.

Ομολογουμένως η εξωτερική του εμφάνιση δεν είναι και τόσο ελκυστική, αλλά αυτό σε συνδιασμό με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του μαρτυρούν τον χαρακτήρα του. Έτσι λοιπόν πρόκειται για εργαλείο χρηστών που ασχολούνται με τον προγραμματισμό καθώς προορίζεται για πλατφόρμα ανάπτυξης. Γι'αυτό το λόγο συνοδεύεται και από δοκιμαστικά εργαλεία για αυξημένες δυνατότητες.

Ολοκληρώνοντας, η φράση «Από μέσα κούκλα και απ'έξω πανούκλα», είναι κάτι που ταιριάζει στο «κανόνι» της Qualcomm ωστόσο αν δεν σας χαλάει η εμφάνιση τότε το μόνο που απομένει είναι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το MDP MSM8660 κοστίζει... μόλις 1350$

Σχόλια