Η Μοtorola ετοιμάζει το επόμενο tablet της με τετραπύρηνο Tegra 3


Η απήχηση του κοινού στα tablets είναι αναμφίβολα ικανοποιητική και γι'αυτό η εξελιξή τους πλέον πραγματοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι λοιπόν, η Motorola αποκαλύπτει τα σχέδια της και αναφέρει πως μέχρι τα τέλη του έτους θα κυκλοφορήσει το πρώτο Nvidia Tegra tablet τετραπλού πυρήνα.

Μην ξεχνάμε πως στο φετινό Mobile World Congress, η Nvidia είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο tablet με 4-πύρηνο επεξεργαστή, δικής της παραγωγής ενώ παράλληλα η ίδια είχε γνωστοποιήσει πως τα πρώτα tablets με αυτόν θα διατεθούν προς το τέλος του 2011.

Από την άλλη η Motorola γλυκάθηκε με την πρωτιά που κατείχε λόγω του πρώτου διπύρηνου tablet της (βλ. Xoom) και επιθυμεί να ακολουθήσει την ίδια τακτική με τα νέο quad-core μοντέλο της Nvidia.

Φήμες θέλουν το λανσάρισμά του να πραγματοποιείται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ωστόσο ας είμαστε επιφυλακτικοί.

Όσον αφορά τον Tegra 3, ακούει στην κωδική ονομασία Kal-El και φυσικά προσφέρει ταχύτερα και ποιοτικά ανώτερα γραφικά από τον Tegra 2. Επιπλέον σύμφωνα με την Nvidia ο εν λόγω επεξεργαστής θα πλαισιώνει τις ταμπλέτες, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 κατασκευαστών.

Τέλος, πιθανό είναι η Motorola να χρησιμοποιήσει νέο brand στο επερχόμενο tablet της επιθυμώντας να έχει καλύτερη αγοραστική πορεία, κάτι που δεν έγινε με το Xoom, μέχρι ώρας.

Σχόλια