Το Facebook κλείνει το μάτι στο Spotify(;)


Το streaming μουσικής και οι σχετικές υπηρεσίες απασχολούν όλο και περισσότερες εταιρείες (βλ. Sony, Apple κτλ.) και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι η Facebook, που αυτό τον καιρό προσπαθεί να βελτιωθεί προβαίνοντας σε σοβαρές αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το GigaOm, η Facebook σχεδιάζει να ενσωμάτωσει υπηρεσίες streaming στην σελίδα της, επιτυγχάνοντας κάτι τέτοιο με τη βοήθεια του Spotify. Αν όντως κάτι τέτοιο είναι μές στα επόμενα σχέδια τότε πιθανολογείται να τοποθετηθεί η υπηρεσία στο δεξιό panel της σελίδας και θα αποτελεί ένα Music Dashboard. Έτσι θα επιτρέπεται στους χρήστες να ακούν τα κομμάτια που έχουν συστηθεί από φίλους, να βλέπουν ποια από αυτά ακούγονται πιο συχνά και φυσικά ποια είναι τα νεότερα εξ'αυτών. Ομολογουμένως από μια τέτοια επιλογή δεν θα λείπει και το κομμάτι της άμεσης ενημέρωσης αλλαγών μέσω σχετικών ειδοποιήσεων (notifications).

Σχετικά με την αναφορά του GigaOm, η Facebook είναι σε συζητήσεις για συνεργασία με την Spotify ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί για την νέα υπηρεσία και άλλοι φορείς με παρόμοια λειτουργία ωστόσο βρίσκονται δεύτερη επιλογή.

Για την ώρα περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενώ καμία από τις δυο εταιρείες δεν σχολιάζει επί του θέματος ωστόσο θέμα χρόνου είναι να μάθουμε αν όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν.

Σχόλια