Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός νέων χρηστών στο Facebook


To Facebook εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί, ωστόσο συνεχίζει αυτή την ανοδική πορεία; Το "μεγάλο" site κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις αρχές του μήνα είχε συνολικά 687 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με το Inside Facebook Gold.

Παρ'όλα αυτά, τα νεότερα δεδομένα δείχνουν μια πιο πτωτική πορεία. Μέχρι και δυο μήνες πρίν ο τυπικός ρυθμός ανάπτυξης για την προηγούμενη χρονιά (ανά μήνα) ήταν το λιγότερο 20 εκατομμύρια νέοι χρήστες, αλλά τον περασμένο Απρίλιο ο αριθμός αυτός έπεσε στα 13.9 εκ. και στα 11.8 εκ. τον Μάϊο. Φυσικά κάτι τέτοιο σημαίνει πως είτε οι χρήστες το έχουν βαρεθεί είτε δεν νιώθουν ασφαλείς για τα προσωπικά τους δεδομένα.

Με τα τόσα scams και malwares που εμφανίζονται κατά καιρούς οι χρήστες έχουν αρχίσει και αμφιβάλλουν για το πόσο προστατεύουνται τα ιδιωτικά τους στοιχεία, οι φωτογραφίες, τα γραφόμενα κτλ.. Επομένως όλο αυτό το σκηνικό λειτουργεί αρνητικά και κατά συνέπεια πολλοί εγκαταλείπουν τα Facebook ή το χρησιμοποιούν λιγότερο.

Η Facebook από την άλλη, με σκοπό να ελαττώσει όλο αυτό που επικρατεί, τον περασμένο Μάϊο έλαβε νέα μέτρα ασφαλείας σχεδιασμένα για να παρέχουν αυξημένη προστασία στους λογαριασμούς των χρηστών ενώ έχει προστεθεί και επιλογή για χρήση του πρωτοκόλλου https.

Όμως όλα αυτά θα είναι κάτι που θα αλλάξουν το ρυθμό ανάπτυξης; Μήπως τα περιθώρια για την εταιρεία στενεύουν και οι χρήστες στρέφονται σε άλλα sites ή μήπως έχουν "ξυπνήσει" και βλέπουν διαφορετικά την όλη φιλοσοφία του social networking;

[αλλάχθηκε ο τίτλος του θέματος] 

Σχόλια