H Sony λανσάρει το Music Unlimited app για Android


Τη δική της cloud-based υπηρεσία λανσάρει η Sony για όλα τα Android smartphones διαθέτοντας στο Android Market το Music Unlimited app. Mια εφαρμογή η οποία προσφέρει streaming και πρόσβασή σε αρχεία μουσικής.

Το Music Unlimited app λειτουργεί σε "συνεργασία" με το Qriocity και προσφέρεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους χρήστες. Με την εν λόγω υπηρεσία προσφέρονται πάνω από 7 εκατομμύρια τραγούδια τα οποία μπορούν να γίνουν stream από οποιαδήποτε Android συσκευή μέσω 3G ή WiFi.

Φυσικά εκτός από την αγορά μουσικής υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων και πρόσβαση σε αυτά (από Android συσκευές).

Όσον αφορά τα κόστη της νέας υπηρεσίας προσφέρονται δύο βασικές πακέτα. Αρχικά με £3.99 μπορεί ο χρήστης να ακούσει ράδιο χωρίς διαφημίσεις (κάτι σαν το Pandora) ενώ στην επιλογή premium με £10 το μήνα επιτρέπεται επιπλέον η ακρόαση μουσικών κομματιών και φυσικά η δημιουργία προσωπικής λίστας τραγουδιών.

Όπως αντιλαμβάνεστε το cloud αρχίζει να κερδίζει έφαδος στις μεγάλες εταιρείες, ωστόσο πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία προσφέρει μουσική και αποθήκευση δεδομένων για χρήση οn-the-go και μάλιστα από πολλές συσκευές. Δυστυχώς για την ώρα η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες της Αγγλίας, ενώ μελλοντικά πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Σχόλια