LaCie CloudBox με δυνατότητες αποθήκευσης στο δίσκο και online

Το cloud δείχνει να αποτελεί το μέλλον στον τομέα της αποθήκευσης και πλέον μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο παρουσιάζει ένα εξωτερικό δίσκο που συνδυάζει τοπική με online αποθήκευση για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο λόγος για το CloudBox της LaCie που επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων στο σκληρό δίσκο που ενσωματώνει αποθυκεύοντάς τα παράλληλα και online. Έτσι ακόμα και αν ο δίσκος πάθει κάτι τα αρχεία δεν χάνονται αφού έχουν ήδη κρατηθεί σε backup. Φυσικά ό,τι περνιέται στο δίσκο κρυπτογραφείται με αλγόριθμο Advance Encryption Standard (AES) 128-bit εξασφαλίζοντας έτσι αυξημένα επίπεδα προστασίας.

Το LaCie CloudBox διαθέτει 100GB χώρο αποθήκευσης "εντός", ο οποίος αντιστοιχεί σε άλλα 100GB για την παράλληλη αποθήκευση στο cloud. Αξίζει να αναφερθεί πως τo online backup προσφέρεται για ένα χρόνο ενώ μετά το τέλος αυτού του διαστήματος η υπηρεσία θα έχει κάποιο αντίτιμο.

Τέλος, ο δίσκος διαθέτει θύρα Gigabit Ethernet, συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση και θα γίνει διαθέσιμος τον επόμενο μήνα στην τιμή των 199.99$.


Σχόλια