Νokia N9, τα πάντα όλα σε μια εξαιρετική MeeGo συσκευή!

Χθές είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες του MeeGo smartphone της Nokia, του N9, και σήμερα τελικά παρουσιάστηκε επίσημα στο Nokia Connection 2011 event.

H συσκευή δείχνει αρκετά ώριμη και καλοφτιαγμένη ενώ σε πρώτη φάση διακρίνεται η μεγάλη οθόνη των 3.9-ιντσών που καταλαμβάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια του κινητού. Με την ανάλυση των 854 x 480 pixels η AMOLED capacitive touchscreen του είναι ένα απο τα δυνατά χαρακτηριστικά του N9. Την επεξεργαστική ισχύ αναλαμβάνει ο TI OMAP3630 με συχνότητα λειτουργίας στο 1GHz ενώ τα γραφικά επεξεργάζεται η GPU PowerVRSGX530. Το 1GB μνήμης RAM είναι αυτό που ευθύνεται για την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων ενώ ο χρήστης έχει στην διαθεσή του 64GB για φωτογραφίες, μουσική, εφαρμογές κ.α. Η κάμερα τραβάει φωτογραφίες 8MP με τη βοήθεια αυτόματης εστίασης, για καλύτερα αποτελέσματα και ο φακός είναι δημιουργία της Carl Zeiss.


Όσον αφορά το λειτουργικό, το MeeGo 1.2 Harmattan είναι αυτό που αναλαμβάνει τα πάντα, ολόφρεσκο, με νέα εικονίδια στο μενού, ανανεωμένο user interface, γρήγορη αποκρισημότητα και όλα αυτά που επιθυμούν οι developers. To OS αποτελειταί από στοιχεία του MeeGo και Maemo συνενωμένα και προγραμματισμένα εφάμιλα σε μια πλατφόρμα. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα video κλήσεων ενώ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται WiFi a/b/g/n, GPS, Bluetooth 2.1, υποδοχή ακουστικών 3.5mm, υποδοχή microUSB, μπαταρία 1450mAh και NFC chip.

Eξωτερικά αποτελείται από υλικό polycarbon κατασκευασμένο σε unibody σχεδιασμό, όπως αναφέραμε και χθές, και τα διαθέσιμα χρώματα είναι τρία, μαύρο, cyan και magenta. Oι διαστάσεις του είναι 116.45 x 61.2 x 2.7-12.1mm ενώ εκτός των volume button και αυτό της κάμερας δεν διαθέτει τίποτε άλλο αφού οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται απευθείας από την οθόνη, ακόμα και το ξεκλείδωμα.

Το Nokia N9 smartphone θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις με 16GB και 64GB πριν το τέλος του 2011.

Τι λέτε, θα καταφέρει η Nokia να κλείσει τα στόματα σε πολλούς, με αυτό το smartphone; 
Εγώ πάντως βλέπω πως πλέον μια ακόμη εξαιρετική συσκευή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, που φυσικά τα έχει όλα!


Σχόλια