Opera 11.50 στην τελική του μορφή. Πάει για ρεκορ downloads!


Με κωδική ονομασία Swordfish, η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Opera είναι διαθέσιμη για Windows, Mac OS και Linux. Η έκδοση 11.50 του browser επιτρέπει την χρήση των Speed Dial extensions ενώ φέρνει και συγχρονισμό των passwords με το Opera Link.

Όσον αφορά το πρώτο χαρακτηριστικό είναι άκρως εξυπηρετικό καθώς μπορείτε να χρησιμοποιείται τις καρτέλες του Speed Dial σαν εφαρμογές. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέτε τον καιρό της πόλης σας, πληροφορίες μετοχών, μουσικών κομματιών κ.α με απευθείας απεικόνιση αυτών στην αρχική σελίδα. Φυσικά υπάρχουν αρκετές επιλογές για να προσθέσετε, τις οποίες βρίσκετε εδώ.

Επιπλέον ο Opera 11.50 έχει υποστεί κάποιες εμφανισιακές αλλαγές που κάνουν το πρόγραμμα πιο φωτεινό ενώ περιλαμβάνει  αναβαθμίσεις rendering και βελτιώσεις στο software μηχανής γραφικών για καλύτερη και σαφώς γρηγορότερη λειτουργία.

Σε γενικότερες γραμμές πάντως η 11.50 φαίνεται να βελτιώνει τον browser, όσον αφορά τη φόρτωση των σελίδων καθώς και την αποκρισή του, κάτι που θα δείτε και εσείς σε πρώτη φάση!

Και φυσικά μην ξεχάσω, μπαίνοντας στην σελίδα του Opera, έχει τοποθετηθεί και κάποιος loader που πληροφορεί τον αριθμό των downloads, πιθανόν με αυτή την έκδοση η εταιρεία πάει για ρεκόρ κατεβάσματος!

Σχόλια