RIM: Χαμηλότερα κέρδη, απολύσεις αλλά ικανοποιητικές πωλήσεις για το Playbook


Ένα δύσκολο οικονομικό έτος αντιμετωπίζει η RIM και αυτό οφείλεται στα χαμηλότερα κέρδη που δεν ήταν αυτά των προσδοκιών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που κοινοποίησε, τα οφέλη των τριών τελευταίων μηνών (μέχρι το τέλος Μαΐου) ήταν 695 εκατομμύρια δολλάρια. Ποσοστό μειωμένο κατά 74 εκ. δολλάρια από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Φυσικά κάτι τέτοιο ομολογουμένως θα έχει αντίκτυπο προς τους εργαζόμενους εξάλλου η εταιρεία ετοιμάζει απολύσεις και δεν παρέλειψε να το ανακοινώσει.

Ωστόσο τα βασικότερα προβλήματα που είχαν ως συνέπεια τα παραπάνω ήταν οι καθυστερημένες αφίξεις (και παραδόσεις) προϊόντων καθώς και η όχι επαρκής υποστήριξη αυτών από τους αντίστοιχους μεταπωλητές.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το χειρότερο της υπόθεσης, σύμφωνα με αναλυτές της Citigroup, είναι πως η RIM δεν δείχνει να έχει άμεσες λύσεις για το προβλημά της, έτσι ώστε να ανακάμψει γρήγορα και να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς. Παράλληλα όσον αφορά τη νεότερη συσκευή, το Playbook, πωλήθηκαν περίπου 500.000 κομμάτια, αριθμός αρκετά καλός, αφού είχαν υπολογίσει να διαθέσουν λιγότερα. Φυσικά πρόκειται για το μόνο θετικό, αλλά από το τίποτα...

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε πως οι νέες συσκευές της θα καθυστερήσουν να κυκλοφορήσουν και αναμένονται για το τέλος του 2011.

Σχόλια