Symantec: To iOS πιο ασφαλές σε σύγκριση με το Android

Πολλοί είναι αυτοί που σερφάρουν κατά την δειάρκεια της μέρας από το κινητό τους και σίγουρα η υπόθεση ασφάλεια είναι ένα σημαντικό θέμα.

Από την άλλη κατά καιρούς, διάφορες έρευνες παρουσιάζουν συγκριτικά για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στα λειτουργικά συστήματα των κινητών. Ωστόσο μια σίγουρη άποψη για το πιο OS είναι ασφάλεστερο δεν υφίσταται παρ'όλα αυτά η Symantec, γνωστή εταιρεία στο χώρο των antivirus, έρχεται με μια νεότερη έρευνα.

Αυτή τη φορά τα αποτελέσματα δείχνουν το iOS να έχει το προβάδισμα σε σύγκριση με το Android της Google, με το πρώτο να είναι πιο ασφαλές. Σύμφωνα με την έρευνα το λειτουργικό της Apple παρέχει προστασία στους τρεις από τους πέντε συχνούς τύπους επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιών και τις απώλειες δεδομένων.

Παράλληλα, το iOS διαθέτει καλύτερη κρυπτογράφηση καθώς και έλεγχο προσβασιμότητας ενώ ακόμα αναφέρεται πως οι mobile πλατφόρμες γενικότερα παρέχουν καλύτερη προστασία ακόμα και σε σύγκριση με τα pc.

Τέλος, ο Carey Nachenberg, από την Symantec αναφέρει πως πολλές φορές η αλόγιστη χρήση τρίτων εφαρμογών στο κινητό έχει ως συνέπεια την απώλεια προσωπικών δεδομένων και κωδικών δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον λόγο μείωσης της ασφάλειας.


Σχόλια