Το Hotmail απορρίπτει τα αδύναμα/κοινά passwords για μεγαλύτερη ασφάλεια


H ασφάλεια των δεδομένων κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο και γενικότερα στις προσφερόμενες υπηρεσίες των εταιρείων είναι πολύ σημαντική και εν όψη των συχνών επιθέσεων, τα μέτρα που πέρνουν οι εταιρείες είναι σύχνο φαινόμενο.

Έτσι με την σειρά της η Microsoft πέρνει τα δικά της μέτρα προς όφελος των χρηστών, για αυξημένα επίπεδα προστασίας. Αυτό που κάνει είναι να μην επιτρέπει αλλά να απορρίπτει τα passwords των νέων μελών στο Hotmail που θεωρούνται κοινά και ομολογουμένως αδύναμα. Επομένως όταν κάποιος επερχόμενος χρήστης της υπηρεσίας mail δημιουργήσει λογαριασμό και επιλέξει ένα εύκολο κωδικό (πχ. "123456" κτλ.) τότε αυτός απορρίπτεται και συγχρόνως προτρέπεται στην επιλογή νέου password.

Παράλληλα μια σχετικά νέα δυνατότητα δίνεται στους χρήστες όπου μπορούν σε περίπτωση που καταλάβουν ότι ο λογαριασμός κάποιου φίλου είναι "πειραγμένος" ή στέλνει spam mails τότε μπορεί να κάνει αναφορά. Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται "My friend's been hacked", και αυτό που θα γίνεται είναι το μπλοκάρισμα του λογαριασμού αυτού έτσι ώστε να μην μπορούν να αποστέλλονται spam mails. Φυσικά την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να εισέλθει στο Ηοtmail ο χρήστης (που χρησιμοποιείται ως spammer) θα πρέπει να προβεί σε μια διαδικασία επαναφοράς τους λογαριασμού.

Σχόλια