Οι προγραμματιστές προτιμούν το iOS παρά το Android για νέα app projects


Android vs iOS ή iOS vs Android, όπως θέλετε, η μάχη των δύο πιο ισχυρών λειτουργικών καλά κρατεί ωστόσο νέες αναφορές θέλουν το mobile OS της Apple να "τραβάει" περισσότερο τους developers.

To παραπάνω αποκαλύφθηκε από την εταιρεία στατιστικών Flurry καθώς το 57% των νέων app projects προορίζονται για iPhone και iPod Touch κάτι που δείχνει την άνοδο της τάξεως του 3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον και τα app projects για iPad αυξάνονται σε ποσοστό 5%, σύμφωνα με αναφορές του Gigaom. Από την άλλη ο αριθμός των projects για Android παρουσιάζουν πτώση 6% για το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

H δημοτικότητα του iOS επανήλθε, ενώ σε αυτό συνέβαλαν και οι επιτυχείς πωλήσεις των συσκευών από τη Verizon. Ωστόσο ο βασικός λόγος της αύξησης του ποσοστού αυτού είναι, ότι η δημιουργία εφαρμογών για τo λειτουργικό της Apple είναι πιο κερδοφόρα, αναφέρει ο αναλυτής της Flurry, Charles Newark-French.

Όπως όλα δείχνουν το οικοσύστημα του iOS φαίνεται να είναι ζωντανό και να επικρατεί προσελκύοντας έτσι περισσότερους προγραμματιστές από την άλλη όμως η Google για να γίνει πιο ανταγωνιστική πρέπει να στραφεί στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθήκων για αυτούς.

Πηγή

Σχόλια