iRiver Story HD, με πρόσβαση σε πάνω από 3 εκ. eΒooks της Google


To iRiver Story HD δεν το βλέπουμε πρώτη φορά αφού τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε και τράβηξε τα βλέματα καθώς η προσφερόμενη ανάλυση της οθόνης του το καθιστούσε μοναδικό. Έξι ίντσες σε ηλεκτρονικό αναγνώστη με την υψηλότερη ανάλυση στην αγορά σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Εκτός αυτού το Story HD είναι το πρώτο e-reader που υποστηρίζει επίσημα τα ηλεκτρονικά βιβλία της Google. Aυτό σε αριθμούς σημαίνει πάνω από 3 εκατομμύρια δωρεαν βιβλία καθώς και επί πληρωμή. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα αποθήκευσης αυτών σε βιβλιοθήκη cloud για πρόσβαση από oποιαδήποτε άλλη συσκευή όπως tablet, desktop ή και smartphone.

Στα χαρακτηριστικά τώρα έχουμε ανάλυση 1024x768 pixels,επεξεργαστή i.MX508 της Freescale Semiconductor ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία του ARM Cortex για ταχύτερη αλλαγή σελίδων, πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και μπαταρία διάρκειας τριών εβδομάδων.

"Δημιουργήσαμε την πλατφόρμα eBooks, η οποία είναι ανοιχτή προς όλους τους εκδότες, εμπόρους λιανικής καθώς και κατασκευαστές. Κατασκευαστές όπως η iRiver μπορούν να κάνουν χρήση των Google eBooks καθώς και των υπηρεσιών που συνδέουν της συσκευές με τον πλήρη κατάλογο του ebook store", αναφέρει ο Pratip Banerji, product manager των Google Books.

To Story HD της iRiver θα γίνει διαθέσιμο στις 17 Ιουλίου και θα κοστίζει 139.99$.

Σχόλια