Νέος Mac Mini, με ανανεωμένα χαρακτηριστικά και απουσία optical drive



Η Apple θέλωντας να δώσει ένα νέο αέρα στα προϊόντα της επιλέγει να αναβαθμίσει τον σταθερό Mac Mini. H μικρού μεγέθους μονάδα η οποία μπορεί να αποτελέσει το home theater station στο σπίτι ή τον υπολογιστή χωρίς να δεσμεύει χώρο, τώρα διατίθεται με νέα χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση εντύπωση κάνει η απουσία του optical drive αλλά και το εξωτερικό φρεσκάρισμα όπου πλέον αποτελείται από αλουμίνιο. Στο εσωτερικό του τώρα μπορεί να στεγάσει τον Core i5 στα 2.3Ghz ή το επόμενο μοντέλο με συχνότητα λειτουργίας τα 2.5Ghz. Eπιπρόσθετα τα γραφικά αναλαμβάνει το chip AMD Radeon HD 6630M ενώ η ποσότητα μνήμης RAM φτάνει εώς τα 8GB. Ακόμη όσον αφορά τις προσφερόμενες συνδέσεις διαθέτει την νέα θύρα Thunderbolt, FireWire 800, 4x USB 2.0, HDMI, υποδοχή καρτών μνήμης SDXC και Gigabit Ethernet. Ο αποθηκευτικός χώρος για την φύλαξη των δεδομένων αποτελείται από έναν δίσκο των 500GB (στις 5400rpm) και διατίθεται με προεγκατεστημένο το νέο Mac OS X Lion.


Tέλος, οι τιμές ξεκινούν από τα 599$ και φτάνουν εως και τα 999$ για τον Mac Mini server ο οποίος εξοπλίζεται με τον 2.0GHz quad-core Intel Core i7 και 500GB+500GB σκληρό δίσκο.

Πάντως αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τον εν λόγω Mac Mini ως home theater station και έχετε μεγάλη συλλογή από DVDs τότε σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνετε.

Σχόλια