Αυξήση στις πωλήσεις των tablets κατά 300% σε σχέση με πέρσι


Τablet εδώ tablet εκεί, παντού tablets και ναί οι πωλήσεις αυτών αυξάνονται με πάνω από 15 εκατομμύρια κομμάτια να έχουν δωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2011, με το iPad της Apple, φυσικά να εχει τον ηγετικό ρόλο.

Στατιστικά από την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics αποκαλύπτουν πως κατά 331% έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις των tablets. Η Apple από μεριά της έχει διαθέσει 6 εκατομμύρια περισσότερα iPad σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Το Android επίσης αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές και στην κατηγορία των ταμπλετών με ποσοστό πωλήσεων που φτάνει το 30.1%, κάτι που φανερώνει αύξηση 2.9% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον η φρέσκια υλοποίηση της RIM που ακούει στο όνομα Playbook με λειτουργικό QNX κατέχει το 3% στο ποσοστό πωλήσεων παγκοσμίως. Ακόμη η Microsoft με ποσοστό πωλήσεων 0% το 2010, βλέπει μια μικρή άνοδο της τάξεως των 4.6%, ξεπερνώντας τη RIM, κάτι που οφείλεται στην ενσωμάτωση των Windows 7 στα tablets.

Aν και Microsoft με RIM δεν παρουσιάζουν τρομερά ποσοστά σίγουρα αυτή η μικρή άνοδος καθώς και η αύξηση στις πωλήσεις των iOS και Android tablets σίγουρα είναι ενθαρρυντικές και φυσικά αναμένουμε να δούμε κατά πόσο αυτά θα αλλάξουν κατά το νέο έτος.

Πηγή 

Σχόλια