Μικρή πτώση στη μετοχή της Apple, μετά την παραίτηση του Jobs


Aνυσηχίες για την μετοχή της Apple εντείνονται αφού μικρή πτώση παρατηρείται λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Steve Jobs από την θέση του CEO. Αναμφισβήτητα κάτι τέτοιο ήταν πολύ πιθανό να συμβεί ωστόσο οι αυξομοιώσεις δεν είναι τόσο απειλητικές.

Τώρα αν σκέφτεστε πως όσο περνάει ο καιρός θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες πτώσεις, στην εταιρεία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Steve Jobs, έχετε δίκιο ή όχι;


Φυσικά, για την ώρα, κάτι τέτοιο θα μείνει αναπάντητο αφού είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις. Από την άλλη ο αντικαταστάτης του και νέος CEO, o Tim Cook, δεν είναι νέο μέλος στην οικογένεια της Apple αλλά δουλεύει γι'αυτή καιρό τώρα. Άλλωστε η θέση του δόθηκε επάξια αφού έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και έχει βγάλει ασπροπρόσωπη την εταιρεία πολλές φορές στο παρελθόν.

Ομολογουμένως οι αρμοδιότητες του από δω και στο εξής είναι αυξημένες όμως για να μείνουν τα πράγματα ώς έχουν, αλλά και να εξελίσσονται αντίστοιχα μελλοντικά, αυτό που πρέπει να κάνει είναι συνεχίσει την ορθή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.

Πάντως στο εγγύς μέλλον θα δούμε αν ο Cook θα καταφέρει να φανεί αντάξιος του Jobs κάτω από υψηλό εργασιακό φόρτο αλλά και αν εν συνεχεία μείνει η Apple στην κορυφή της αγοράς.

Πηγή 

Σχόλια