Google και Motorola ένα, για 12.5 δις δολλάρια


Mια νέα συνεργασία έρχεται στο προσκήνιο με την Google και την Motorola να δίνουν τα χέρια για κάτι νέο από κοινού και όλα αυτά στην καρδιά του καλοκαιριού (για την Ελλάδα). Η Google, σύμφωνα με ανακοίνωση του CEO Larry Page, αγοράζει το mobility κομμάτι της Motorola συμπεριλαμβάνοντας τα smartphones και τα tablets. Φυσικά κάτι τέτοιο κόστισε στην πρώτη 12.5 δις δολλάρια και στόχος είναι η εκτίναξη της εμπειρίας των χρηστών στα ύψη.

Έτσι λοιπόν από δω και στο εξής οι φορητές συσκευές της Moto θα δημιουργούνται σε συνεργασία με την εταιρεία του Android ενώ και το επερχόμενο Nexus S θα είναι υλοποίηση δική της κατά πάσα πιθανότητα. Συνεπώς λειτουργικό και hardware θα χτίζονται από κοινού για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα και φυσικά προς όφελoς των καταναλωτών, developers και σχετικών συνεργατών. Αλλώστε αυτά ήταν και τα λόγια του CEO της Google που εκτός των άλλων ευελπιστεί στην αρμονική συνέυρεση των φίλων της Motorola με την οικογένεια της Google.

Google CEO Larry Page. "Together, we will create amazing user experiences that supercharge the entire Android ecosystem for the benefit of consumers, partners and developers. I look forward to welcoming Motorolans to our family of Googlers." 

Τις επόμενες ημέρες πολύ πιθανό να έχουμε και περισσότερα στοιχεία για τα επερχόμενα σχέδια της νέας συνεργασίας. Καλό ξεκίνημα στις δύο μεγάλες εταιρείες...

Σχόλια