H Microsoft δελεάζει τους webOS developers με δωρεάν Windows smartphones


Το webOS τελικά σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν αφού η HP εγκαταλείπει το νέο της λειτουργικό για φορητές συσκευές λόγω του έντονου ανταγωνισμού και του χαμηλού ενδιαφέροντος. Από την άλλη η Microsoft δεν χάνει την ευκαιρία και αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρώτης στέλνει μήνυμα πρός τους προγραμματιστές του webOS. Αυτό που θέλει είναι να μην επιλέξουν άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες αλλά την δική της, το Windows Phone.

Έτσι με σχετικό tweet, ο Senior Director του λειτουργικού της Microsoft, Brandon Watson προσκαλεί και ταυτόχρονα δελεάζει τους εν λόγω developers. Αυτό γιατί εκτός από την πρόσκληση που στέλνει προς όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους παράλληλα γνωστοποιεί πως θα αποκτήσουν οι ίδιοι ό,τι επιθυμούν για να επιτύχουν το στόχο τους. Και λέγοντας "ό,τι επιθυμούν" εννοεί κάποιο Windows smartphone, απαραίτητα προγραμματιστικά εργαλεία καθώς και εξάσκηση πάνω στον κώδικα του λειτουργικού της Microsoft.

Τέλος, η HP ανακοίνωσε ότι διερευνά τις επιλογές για webOS ως μια πλατφόρμα λογισμικού και έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτή πρός όλες τις επιλογές, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι βιώσιμες είναι οι επιλογές που έχει.

Σχόλια