Oι εφαρμογές "κερδίζουν" τους browsers στη περιήγηση από το κινητό


Τα apps, applications, εφαρμογές ή οπως θέλει να τα ονομάζει ο κάθε ένας έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και σίγουρα πολυς κόσμος τα χρησιμοποιεί, κυρίως για γρήγορη ενημέρωση. Είτε πρόκειται για iOS, είτε για Android, είτε για Symbian αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό όσοι ασχολούνται με τα smartphones έχουν δημιουργήσει ένα λογαριασμό στα εκαστοτε App stores.

Eπομένως η χρήση άλλοτε σε μικρό ή σε μεγάλο βάθμο είναι γεγονός και αυτό κάνει τους browsers "να φοβούνται". Αυτό γιατί η πλειοψηφία επιλέγει να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή για κάθε site, εύκολα και γρήγορα, να ενημερωθεί και στη συνέχεια να την τερματίσει. Όλο αυτό χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγιση του URL αλλά και χωρίς η αναμονή μέχρι να φορτώσει η σελίδα να αποτελεί ένα ακόμη στάδιο για την είσοδο σε κάποιο site.

Από την άλλη η αντίστροφη μέθοδος σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη, καθώς αποφέυγεται, αφού πολλά sites και υπηρεσίες (mail, cloud κτλ.) έχουν το δικό τους app. Έτσι τα applications "κερδίζουν" όλο και περισσότερο έδαφος στο σερφάρισμα από το κινητό μιας και μόνο θετικά μπορούν να αποδώσουν στο χρήστη. Βέβαια η περιήγηση από τους browsers δεν φτάνει σε τέτοιο βαθμό που να μην χρησιμοποιούνται καθόλου αφού είναι απαραίτητοι σε σελίδες που δεν έχουν σχετικό app αλλά και όταν απαιτείται η πλήρη προβολή τις ιστοσελίδας.

Έσεις τι προτιμάτε για περιήγηση από το smartphone; Kάποιο browser ή την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη στα μέτρα μιας φορητής συσκευής (smartphone, tablet κ.ο.κ);

Σχόλια