Το Robonaut R2 τουιτάρει από το διάστημα


Η τεχνολογία και τα ρομποτ που αποτελούν βασικό κομμάτι αυτής εξελλίσονται ραγδαία και αυτή τη φορα κάτι ξεχωριστό συμβαίνει. Το πρώτο ανδροειδές ρομπότ αστροναύτης φτάνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και εκτός των άλλων αυτό που έχει να κάνει είναι να τουιτάρει.
 
"Those electrons feel GOOD! One small step for man, one giant leap for tinman kind", είναι η φράση που ανέβασε στο Twitter ο R2. Ένα ρομποτ που έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί παράλληλα με τους ανθρώπους, βοηθώντας τους τόσο εντός όσο και εκτός από το σταθμό.

Αν και στο λογαριασμό του R2 (@ astrorobonaut) στο Twitter υπήρχαν δημοσιευμένα tweets παλιότερα, τώρα περίπου 40.000 followers το ακολουθούν για να μαθαίνουν διαστημικά νέα και άλλα. Φυσικά απαντάει ακόμα και σε ερωτήσεις φίλων αλλά στέλνει και ευχές γενεθλίων.

Το R2 ζυγίζει 136kg, έχει ένα κορμό, δύο χέρια και φοράει ένα χρυσό κράνος με προσωπίδα στο κεφάλι του. Παρ'όλα αυτά δεν έχει ρομποτικά πόδια για να αυτομετακινείται καθώς είναι συνδεδεμένο σε βάση ενώ είναι εφικτό να συνδεθεί στο Centaur 2, για προσθήκη 4 τροχών έτσι ώστε να κινείται.

Πηγή 

Σχόλια